Cotlete de miel cu glazura de miere

Printeaza

O reteta delicioasa de cotlete de miel cu glazura de miere din: cotlete de miel, sare, piper, ulei, cimbru si miere.

Ingrediente:Cotlete de miel cu glazura de miere

  • 4 cotlete de miel sau berbecuţ (a cca 250 g, cu oase şi piele)
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 4 fire cimbru
  • 5 linguri miere

Mod de preparare:

Se decupează coastele, astfel în­cât să nu mai rămână pe ele urme de zgârciuri sau carne. Bucăţile de carne se sărează şi se piperează de jur-împrejur. Se încinge cuptorul la 160 °C.

Se încinge uleiul şi se rumenesc cotle­tele pe toate feţele. Se încălzeşte mierea la foc mijlociu şi se adaugă cimbrul tocat; se ung cotletele cu acest amestec.

Se aşază vasul în cuptor şi se coc cotletele cca 25 min.; între timp, se ung frecvent cu amestecul de miere. Se scot apoi din vas şi se înfăşoară în folie de aluminiu.

Se lasă să se odihnească cca 5 min.

Cotlete de miel cu glazura de miere

Cotlete de miel cu glazura de miere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.