Cotlete marinate cu rodie

Printeaza

Cotlete marinate cu rodie din: cotlete, melasa de rodie, sos de soia, boia, ulei, varza, castravete, morcovi, patrunjel, maioneza, iaurt, sare, piper.

Ingrediente:

  • 6 cotlete de porc
  • 2 linguri melasă de rodie
  • 1 lingură sos soia
  • câte 1/2 lingură ulei de măsline şi susan
  • 1/2 linguriţă boia dulce
  • piper mozaic

Pentru salată:

  • 1 varză chinezească
  • 1 castravete
  • 2 morcovi
  • 1 rodie
  • pătrunjel
  • 1 lingură maioneză
  • 1 lingură iaurt
  • 2 linguri zeama de lămâie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Intr-o pungă se introduc cotletele de porc. Se pune melasa de rodie într-un bol împreună cu sosul de soia, boiaua dulce, uleiul şi piperul proaspăt măcinat şi se amestecă bine.

Sosul obţinut se toarnă peste cotlete, se închide punga şi se dă la rece pentru minimum 30 de minute. Cu cât carnea stă mai mult la marinat, cu atât devine mai aromată şi mai fragedă.

Se frig cotletele pe grill 3-5 minute pe o parte, iar când se întorc pe partea cealaltă 2-3 minute.

Pentru salată se toacă mărunt varza chinezească, se dă morcovul pe râzătoare şi se taie castravetele rondele. Se amestecă maioneza cu iaurtul şi zeama de lămâie şi se condimentează cu sare şi piper proaspăt măcinat.

Se adaugă peste salată sosul obţinut, se presară pătrunjel tocat mărunt şi se amestecă.

La final se adaugă rodie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.