Cotlete la gratar cu ceapa rosie, dovlecel si gogosari

Printeaza

Cotlete la gratar cu ceapa rosie, dovlecel si gogosari din: cotlet, rozmarin, unt, sare, piper, sos de rosii, ceapa rosie, dovlecel, ulei de masline, vanata, gogosari.

Ingrediente:Cotlete_la_gratar_cu_ceapa_rosie_dovlecel_si_gogosari

  • 4 bucati cotlet
  • rozmarin
  • unt topit
  • sare
  • piper alb
  • sos de roşii
  • 1 ceapă roşie
  • 1 dovlecel
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 1 vânătă coaptă
  • ardei roşii sau gogoşari

 

Mod de preparare:

Pentru început se bat bine cotletele cu ciocanul de şniţel şi se ung cu unt sau cu ulei, se presară sare şi piper după gust, câteva fire de rozmarin, se împachetează în folie de aluminiu şi se bagă la frigider câteva minute.

Între timp se pregătesc legumele proaspete sau congelate, se taie cubuleţe sau bucăţi mari şi se pun într-o cratiţă cu unt sau cu ulei de măsline. Se călesc cu puţină apă până scade sosul, se pune pasta de roşii şi se bagă la cuptor.

Se pregăteşte grătarul, se dă drumul la foc, se lasă să se încingă şi se aşază bucăţile de carne. Se lasă câteva minute pe o parte şi câteva minute pe cealaltă parte, până se rumenesc şi lasă un sos deosebit.

Se aşază pe platou şi se servesc cu legumele gratinate.

Cotlete la gratar cu ceapa rosie, dovlecel si gogosari

Cotlete_la_gratar_cu_ceapa_rosie_dovlecel_si_gogosari

Pofta buna!

 

 

2 comentarii

  1. Vreau si eu niste cotlete din astea 🙁

  2. Gabriela Constantin

    Foarte bune cotletele la gratar

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.