Cotlete de porc pe “canapea”
PrinteazaCotlete de porc pe “canapea” din: cotlete de porc, unt, cartofi, cascaval, smantana, usturoi, lapte, sare, piper.
- cotlete de porc
- 100 g unt
- 1 kg cartofi
- 150 g caşcaval
- 2 linguri smântână
- usturoi
- puţin lapte fierbinte
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cartofii se fierb în apă cu sare, se scurg şi se face un piure cu smântână, lapte, cât e nevoie, ca să nu iasă moale, sare, piper. Se adaugă usturoiul pisat şi caşcavalul.
Cotletele se prăjesc în unt. Se aşază piureul pe un platou cald, se pun deasupra cotletele prăjite, se sărează, se piperează, iar deasupra se toarnă sosul în care s-a prăjit carnea, se ornează cu feliuţe sau rondele de castravete murat.
Pofta buna!