Cotlete de porc la gratar cu garnitura si sos

Printeaza

Cotlete de porc la gratar cu garnitura si sos din: cotlete de porc, ceapa verde, usturoi, ardei gras, chili, ulei de masline, lamaie, sare, piper, cimbru, cartofi, usturoi, ulei, sare, rosii, bob, iaurt, lamaie, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Cotlete_de_porc_la_gratar_cu_garnitura_si_sos

  • 4 cotlete de porc cu oase (200-250 g)
  • 2 cepe verzi
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 lingurita chili
  • 100 ml ulei de masline
  • 2 lamai
  • sare
  • piper
  • cateva fire de cimbru

garnitura:

  • 1 kg cartofi rosii
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • 4 rosii

sos:

  • 200 g bob
  • 200 g iaurt
  • 1 lamaie
  • 2 fire de patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se porţionează cotletul, cu tot cu os şi se bat feliile. Se prepară o marinată din ceapă verde tocată, usturoi pisat, ardei gras tăiat cubuleţe,un praf de chili. ulei de măsline, sare, piper şi suc de lămâie.

Se leagă în mănunchi câteva fire de cimbru sau rozmarin şi cu această pensulă improvizată se unge carnea cu marinată, pe ambele feţe. Se aşază într-un castron şi se dă la frigider o oră. Se curăţă cartofii şi se fierb 10- 12 min. Se scurg şi se taie jumătăţi.

Se amesteci uleiul cu usturoi pisat şi se unge cu această compoziţie partea tăiată a fiecărui cartof. Se aşază cotletul pe grătar sau în tigaia-gril şi se frige cca 8 min. pe fiecare parte. Se frig în acelaşi timp cartofii şi feliile groase de roşii.

Se prepară sosul: se fierbe bobul cca 1 min. şi se scurge. Se decojesc apoi boabele, se pasează cu furculiţa şi se adaugă iaurt, suc de lămâie şi pătrunjel tocat. Se ames-tecă, se sărează şi se piperează.

Cotlete de porc la gratar cu garnitura si sos

Cotlete_de_porc_la_gratar_cu_garnitura_si_sos

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.