Cotlete de porc cu prune coapte pe gratar si cimbru

Printeaza

Cotlete de porc cu prune coapte pe gratar si cimbru din: cimbru usacat sau verde, ienibahar, sare, cotlete de porc, prune roşii, ulei de măsline extravirgin.

Cotlete_de_porc_cu_prune_coapte_pe_gratar_si_cimbru

Ingrediente:

  • 1 lingură de cimbru proaspăt tocat sau 1 linguriţă de cimbru uscat
  • 3/4 linguriţă de ienibahar
  • 3/4 linguriţă de sare
  • 4 cotlete de porc tăiate pe jumătate (circa 180 g pentru fiecare porţie)
  • 4 prune roşii coapte, mai tari şi fără sâmburi, tăiate pe jumătate
  • 1 lingură de ulei de măsline extravirgin

Mod de preparare:

Combina într-un bol mare cimbrul, ienibaharul şi sarea. Presară o lingură de mixtură pe fiecare parte a cotletelor de porc şi pune-le deoparte. In compoziţia rămasă adaugă prunele şi uleiul de măsline. Lasă preparatele la temperatura camerei.

Potriveste grillul la foc mediu. Pune prunele pe grilaj şi lasă la copt circa 5 minute. Adaugă cotletele şi nu uita să le întorci pe fiecare parte, până prunele se înmoaie, iar carnea de porc se rumeneşte, aproxi­mativ 5-7 minute.

Cotlete de porc cu prune coapte pe gratar si cimbru

Cotlete_de_porc_cu_prune_coapte_pe_gratar_si_cimbru

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.