Cotlete de porc cu prune coapte pe gratar si cimbru
PrinteazaCotlete de porc cu prune coapte pe gratar si cimbru din: cimbru usacat sau verde, ienibahar, sare, cotlete de porc, prune roşii, ulei de măsline extravirgin.
Ingrediente:
- 1 lingură de cimbru proaspăt tocat sau 1 linguriţă de cimbru uscat
- 3/4 linguriţă de ienibahar
- 3/4 linguriţă de sare
- 4 cotlete de porc tăiate pe jumătate (circa 180 g pentru fiecare porţie)
- 4 prune roşii coapte, mai tari şi fără sâmburi, tăiate pe jumătate
- 1 lingură de ulei de măsline extravirgin
Mod de preparare:
Combina într-un bol mare cimbrul, ienibaharul şi sarea. Presară o lingură de mixtură pe fiecare parte a cotletelor de porc şi pune-le deoparte. In compoziţia rămasă adaugă prunele şi uleiul de măsline. Lasă preparatele la temperatura camerei.
Potriveste grillul la foc mediu. Pune prunele pe grilaj şi lasă la copt circa 5 minute. Adaugă cotletele şi nu uita să le întorci pe fiecare parte, până prunele se înmoaie, iar carnea de porc se rumeneşte, aproximativ 5-7 minute.
Cotlete de porc cu prune coapte pe gratar si cimbru
Pofta buna!