Cotlete de porc cu mere şi zahar de arţar

Printeaza

O reteta delicioasa de cotlet de porc cu: unt, zahar de artar, ceapa, mar, suc de mere, mustar, tarhon, sare, piper.

Ingrediente:

  • 6 cotlete de porc
  • 25 g unt
  • 40 g zahăr de arţar
  • o ceapă
  • un măr
  • 125 ml suc de mere
  • o lingură cu muştar Dijon
  • jumătate de linguriţă cu tarhon
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă surplusul de grăsime de pe cotlete şi se pun pe o farfurie. Se încinge untul cu zahărul într-o tigaie, se pun cotletele şi se prăjesc uşor câte două minute pe fiecare parte. Se scot din cratiţă, se condimentează şi se pun într-o tavă de cuptor.

In aceeaşi cratiţă se pune ceapa curăţată de foi şi tăiată peşti­şori. Se căleşte un minut, apoi se aşa­ză peste cotletele de porc împreună cu mărul curăţat de coajă şi tăiat felii.

Peste sosul rămas în cratiţă se adaugă sucul de mere, tarhonul şi muştarul Dijon. Se amestecă pentru a se omog­eniza, apoi se toarnă peste cotlete.

Se acoperă tava cu folie de aluminiu fără să se închidă de tot şi se coc la foc mediu circa 45 de minute sau mai mult, în funcţie de gustul fiecăruia.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.