Cotlete de porc cu lamaie si cimbru
PrinteazaCotlete de porc cu lamaie si cimbru din: vinete, ulei de masline, sare, piper, rosii, cotlete de porc, coaja rasa de lamaie.
- 2 vinete
- 4 linguri ulei de masline
- sare
- piper
- 350 g rosii
- 4 cotlete de porc (de circa 200 g)
- coaja rasa de lamaie
Mod de preparare:
Se curăță verdețurile și se toacă separat. Se pun deoparte, pentru ornat, 2 linguri de pătrunjel tocat. Se spală, se curăță, se șterg și se taie cuburi vinetele. Vinetele se prăjesc în 2 linguri de ulei, cca 5 min. Se sărează și se piperează.
Se adaugă roșiile tăiate bucăți și se lasă să fiarbă cca 5 min. Se adaugă pătrunjelul și se potrivește de sare și piper. Se spală, se șterge și se piperează carnea. Se prăjește în ulei de măsline 5 min. pe fiecare parte. După ce se întorc, se presară cimbru și coajă de lămâie.
Cotletele se aranjează pe farfurii alături de vinete și se presară deasupra pătrunjel tocat. Se servesc cu pâine albă baghetă.
Cotlete de porc cu lamaie si cimbru
Pofta buna!