Cotlete de miel provensale

Printeaza

Cotlete de miel provensale din: cotletee de mie, lamai, ulei de masline, usturoi, rozmarin, masline, patrunjel, sare, piper, unt, vin.

Ingrediente:Cotlete de miel provensale

  • 12 cotlete de miel a cca 75 g
  • sucul şi coaja de la o lămâie netratată
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 fir de rozmarin
  • cca 6 măsline negre
  • 1 legătură de pătrunjel cu frunza netedă
  • sare
  • piper negru
  • 1 linguriţă de unt
  • 50 ml vin alb sec

 

Mod de preparare:

Cotletele de miel se curăţă ele grăsime şi se crestează până la os, apoi se aşează într-un vas. Pulpa de lămâie se amestecă cu jumătate din sucul stors şi cu 2 linguri de ulei de măsline. Se adaugă usturoiul curăţat şi zdrobit, apoi rozmarfnul spălat, scuturat de apă şi tocat mărunt.

Cotletele de miel se acoperă cu marinada, apoi se lasă să stea acoperite minim 30 de minute.

Măslinele se taie cubuleţe, după ce li s-au scos sâmburii. Pătrunjelul se spală, se scutură de apă şi se toacă mărunt.

După aceea se scot cotletele din marinadă şi se îndepărtează mirodeniile. Se sărează şi se piperează. Se încing restul uleiului de măsline şi untul şi se prăjesc cotletele la foc mediu circa 3 minute. Cotletele trebuie să rămână roz în interior.

Peste uleiul în care s-au prăjit cotletele se toarnă vinul şi se dă în clocot. Se adaugă marinada, măslinele şi pătrunjelul, apoi se lasă la fiert. La final, cotletele se aranjează pe un platou şi se acoperă până la mijloc cu sos. Se servesc calde sau reci.

 

 

 

Cotlete de miel provensale

Cotlete de miel provensale

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte bune cotletele

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.