Cotlete de miel la grătar cu usturoi si ardei iute

Printeaza

Cotlete de miel la grătar cu usturoi si ardei iute: cotlet de miel, ulei, usturoi, ardei iute rosu, sos de peste, limeta, zahar, busuioc, piper.

Ingrediente:Cotlete_de_miel_la_gratar_cu_usturoi_si_ardei_iute

  • 6 cotlete de miel, cu os
  • 2 linguri de ulei (floarea soarelui sau alune)
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 ardei iute, roşu
  • 4 linguri sos de peşte
  • 4 linguri zeamă de limetă
  • 2 linguri de zahăr (preferabil brun/de palmier)
  • 1 lingură frunze de busuioc tocate
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi şi degresaţi (dacă doriţi/este cazul) cotletele de miel de excesul de grăsime. Curăţaţi usturoiul şi tocaţi-l fin. Îndepărtaţi seminţele ardeiului iute şi tocaţi-l. Amestecaţi usturoiul cu ardeiul iute, zeama de limetă, sosul de peşte, uleiul, zahărul, busuiocul şi piperul.

Turnaţi marinata peste cotletele de miel, amestecaţi-le bine şi introduceţi-le la rece pentru 2 ore. Frigeţi cotletele, şterse de excesul de marinată, pe grătar sau plită.

Cotletele de miel la grătar în stil thailandez se servesc cu garnituri pe bază de orez, paste şi legume.

Cotlete de miel la grătar cu usturoi si ardei iute

Cotlete_de_miel_la_gratar_cu_usturoi_si_ardei_iute

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.