Cotlete de miel cu usturoi si boia la cuptor

Printeaza

Cotlete de miel la cuptor din: costite de miel, sare, piper, ulei, usturoi, boia iute, cimbru si vin vin alb.

Ingrediente:Miel_1

  • 800 g costiţe de miel
  • sare
  •  piper
  •  ulei
  • 3-4 fire usturoi
  •  boia iute şi dulce
  •  cimbru
  • 300 ml vin alb demisec

 

Mod de preparare:

Se spală costiţele de miel cujet de apă rece, apoi se scurg pe un prosop absorbant de bucătărie. Se pun costiţele de miel într-o tavă şi se condimentează cu sare, piper, boia, cimbru şi usturoi.

După aceea, se stropesc cu uleiul de măsline şi vinul demisec. Se lasă la frigider aproximativ 2 ore pentru a-şi lăsa aromele.

După ce a stat la frigider, cos­tiţele de miel se bagă în cuptorul încins în prealabil. Se stropesc din când în când cu sosul din tavă ca să capete un aspect plăcut.

După ce s-au pătruns şi s-au rumenit, se scot din tavă şi se aranjează în formă de coroniţă, pe un platou. Costiţele se servesc cu garnitură de spanac sau cu salată verde şi pâine prăjită.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.