Cotlete de miel cu sote de legume

Printeaza

Cotlete de miel cu sote de legume din: cotlete de miel, sare, piper, usturoi, rozmarin, cimbru, piper cayenne, ulei, faina, vin, conopida, ceapa, varza, cartofi, napi, unt, otet, ceapa.

 

Ingrediente cotlete de miel:Cotlete de miel cu sote de legume

  • 4 cotlete de miel
  • sare și piper, dupa gust
  • 2 catei mari de usturoi, tocat
  • 1 lingura frunze proaspete de rozmarin, tocate
  • 1 lingurita frunze proaspete de cimbru, tocate
  • piper cayenne
  • sare de mare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1-2 linguri de faina
  • ¼ ceasca vin alb
  • 1 cana supa de pui
  • Sare și piper, dupa gust
  • Ulei de rapita pentru prajit

Ingrediente piure de conopida:

  • ½ conopida, rupta buchetele mici
  • 1/2 Ceapa
  • Ulei de rapita
  • Sare

Ingrediente sote de legume:

  • 6 varze de Bruxelles, taiate in jumatate
  • 6 cartofi rosii, taiati in jumtațe
  • 6 cartofi albi, taiati in jumtațe
  • ½ ceasca napi
  • 8 linguri unt nesarat
  • 1 lingura ceapa rosie, tocata
  • ½ lingurita zahar
  • ½ lingurita oțet
  • Sare și piper, dupa gust
  • ½ ceasca supa de pui
  • 1 lingura ceapa rosie, tocata

 

 

Mod de preparare:

Asezonati cotletele pe ambele parți cu sare si piper dupa gust.

Combinati usturoiul, rozmarinul, cimbrul, ardeiul iute, sarea de mare, piperul cayenne și uleiul de masline.

Frecați cotletele cu amestecul de condiment pe ambele parti. Se lasa la marinat timp de cel puțin 30 de minute in frigider.

Scoateți din frigider și lasați la temperatura camerei 20 de minute.

Incalziti o tigaie la foc mediu, adaugati uleiul de rapita, apoi adaugati cotletele si gatiti cate 3 minute pe fiecare parte.

Transferati pe o farfurie.

Peste uleiul ramas in tigaie, se adauga aproximativ 1-2 linguri de faina si amestecati pana la omogenizare.

Incorporate vinul si amestecati. Adaugati supa de pui si amestecati bine.

Condimentati cu sare si piper dupa gust. Transferati intr-un bol si pastrati cald.

Intr-o oala mare, se fierbe apa, se adauga sare, apoi se adauga conopida si ceapa.

Gatiti pana cand se inmoaie si se poate face piureul. Pasati la blender pana la omogenizare.

Adaugati putin ulei si mai pasati putin. Transferati intr-un bol si lasati deoparte.

Opariti aproximativ 4 minute varza de bruxelles in apa clocotita in care ati adaugat sare.

Transferati intr-o oala plina cu gheata si raciti. Scurgeti si transferati pe o farfurie si dati la rece.

Fierbeti cartofii aproximativ 6-8 minute. Scurgeti si lasati deoparte. Se topeșc 4 linguri de unt la foc mediu intr-o tigaie.

Adaugați ceapa si gatiti timp de 2-3 minute.

Adaugați napii, zaharul și oțetul. Asezonati cu sare și piper, și se adaugă ¼ cana de supa.

Reduceti focul la mic, acoperiti cu un capac si gatiti 7-8 minute. Indepartati capacul si mai gatiti 4 minute.

Puneti restul de supa intr-o tigaie, adaugati 4 linguri de unt, iar dup ace se topeste se incorporeaza varza si cartofii si se gateste 1 minut.

Adaugati napii si mai gatiti 1 minut.

Adaugati ceapa verde, sare, piper si otet dupa gust.

Serviti cotletele cu sote de legume si piure de conopida.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.