Cotlete de iepure la tigaie cu garnitura cu budinca de conopida cu branza si soteu de mazare

Printeaza

Cotlete de iepure la tigaie cu garnitura cu budinca de conopida cu branza si soteu de mazare

Ingrediente:Cotlete de iepure la tigaie cu garnitura cu budinca de conopida cu branza si soteu de mazare

  • 2 kg spinare şi pulpă de iepure
  • 150 g unt
  • sare
  • piper
  • 1conopidă mare
  • 1pahar lapte
  • 11/2 lingură făină
  • 1 lingură smantană
  • 400 g mazăre fină
  • 1 legătură mărar
  • 30 g caşcaval sau brînză rasă
  • 1gălbenuş
  • 1păhăul vin

 

Mod de preparare:

Se prepară cotletele, fără oscioare. Se fierbe conopida, bine spălată cu apă şi sare. Cînd este gata se pune într-o tavă. Se face un sos alb din 50 g unt, 1 lingură făină, lapte, smantană şi găl­benuş.

Sosul trebuie să fie mai gros. Sosul se pune pe conopidă, se presară cu branză sau caşcaval ras şi unt topit şi se dă la cuptor.

Cînd s-a gratinat, se aşiză în mijlocul platoului. Cotletele se prăjesc date cu sare, piper şi făină şi, cînd sînt gata, se aşază pe platou în jurul conopidei iar mazărea sotată în jurul cotletelor.

Sosul se face în tigaia în care s-au pră­jit cotletele cu supă, sos brun şi vin roşu.

Se serveşte la sosieră şi se pune puţin pe cotlete.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Absolut delicios! Foarte, foarte gustoase cotletele de iepure.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.