Cotlet de porc la tavă cu sos de rodie

Printeaza

O reteta delicioasa de cotlet de porc la tava cu sos de rodie din: cotlet de porc, sunca afumata, usturoi, sare grunjoasa, ulei de floarea soarelui, piper, pesmet alb, unt, vin alb demisec, zahar brun si rodie.

Ingrediente:Cotlet de porc la tavă cu sos de rodie

  • un kg cotlet de porc
  • 150 g şuncă afumată
  • o căpăţână usturoi
  • sare grunjoasă
  • 2-3 linguri ulei de floarea-soarelui
  • piper negru măcinat şi boabe
  • 3-4 linguri pesmet alb
  • 75 g unt
  • 200 ml vin alb demisec
  • o lingură zahăr brun
  • o rodie mare

 

Mod de preparare:

Se trece cotletul de porc printr-un jet de apă rece şi apoi se şterge bine cu un şervet absorbant. Se condimentează cu sare, piper, se unge cu untul moale de la temperatura camerei şi se înfăşoară în folie.

Se lasă la rece aproximativ 2 ore. Se scoate apoi şi se rumeneşte în tigaie cât să capete o crustă aurie. Se adaugă pesmetul si se înăbuşă împreună cu bucata de cotlet. Se aşază în tavă şi se împănează cu usturoi tăiat feliuţe subţiri şi cu şuncă afumată.

Se stropeşte cu vinul alb şi cu uleiul de floarea-soarelui, iar pe deasupra se asază o crustă de pesmet şi zahăr brun. Se acoperă cu hârtie de copt şi se bagă în cuptor. Se înăbuşă aproximativ o oră, apoi se scoate hârtia de copt si se lasă să se rumenească.

Spre final, se adaugă bobitele de rodie cât să-şi lase sucul dulce-acrişor. După ce s-a rumenit, se feliază şi se serveşte cu sosul şi se ornează cu bobite de rodie proaspătă.

Cotlet de porc la tavă cu sos de rodie

Cotlet de porc la tava cu sos de rodie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.