Cotlet de porc cu prune uscate

Printeaza

Cotlet de porc cu prune uscate din: cotlet de porc, bacon, ulei de masline, usturoi, supa de carne, patrunjel verde, chimen, coriandru, piper, ienibahar, maghiran, sare, prune uscate, cartofi si ceapa.

 

Ingrediente:

  • 1 cotlet de porc fara os
  • 10-12 felii subtiri de bacon
  • 3 linguri ulei de masline
  • 4 catei de usturoi (mari)
  • 1 cana supa de carne
  • frunze de patrunjel verde
  • chimen
  • coriandru
  • piper
  • ienibahar
  • maghiran
  • sare

pentru garnisit si decor:

  • 300 g prune uscate
  • 400 g cartofi mici
  • 4-5 cepe foarte mici

 

 

Mod de preparare:

Usuci carnea cu prosoape absorbante şi o ungi cu ulei de măsline.

Separat, presezi căţeii de usturoi, îi amesteci cu restul mirodeniilor, după care freci bi­ne carnea cu mixul de condi­mente, pe toate părţile, pentru a intra aromele în carne.

Infăşori bucata de carne cu feliile de bacon, o legi cu sfoară alimentară şi o aşezi în­tr-o tavă unsă cu puţin ulei.

De jur împre|ur adaugi cepele, cartofii şi prunele us­cate. Torni o cană de supă de carne strecurată, acoperi cu folie de aluminiu şi o dai la cuptor cam o oră.

Cu 20 de minute îna­inte să fie gata, îndepărtezi fo­lia de aluminiu, ca să se rume­nească.

Scoţi totul pe un pla­tou cald şi serveşti friptura felii.

 

Cotlet de porc cu prune uscate

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Daaa, merita incercat 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.