Cotlet de porc cu ananas si cartofi umpluti

Printeaza

O reteta de cotlet de porc cu ananas ci cartofi umpluti din: cotlet de porc, compot de ananas rondele sau un ananas, rozmarin, cimbru, miere, zeama de lamaie, sare, piper, vin alb, cartofi, urda, telemea de vaca, marar, ou, migdale si ulei de masline.

Ingrediente:Cotlet de porc cu ananas si cartofi umpluti

  • 600 g cotlet de porc
  • un compot de ananas rondele sau un ananas
  • rozmarin
  • cimbru
  • o lingurita miere
  • zeama de la o lamaie
  • sare
  • piper praf si boabe
  • 3-4 linguri vin alb
  • 8 cartofi
  • 200 g urda
  • 100 g telemea de vaca
  • o legatura de marar
  • un ou
  • 50 g migdale prajite
  • 2-3 linguri ulei de masline

 

Mod de preparare:

Cotletele de porc se condimentează cu sare şi piper, se ung cu ulei, se aşază în tavă şi se pun la cuptor la foc potrivit. Se stropesc cu puţină apă şi se acoperă cu un capac.

Intre timp, se spală cartofii şi se pun la fiert în coajă cu apă şi cu sare. După ce s-au fiert, se scot din apă şi se lasă să se răcească. Se curăţă de coajă şi cu o linguriţă se scoate miezul. Intr-un bol, se pune urda, brânza, mărarul, oul şi migdalele pisate, şi se obţine o cremă de brânză consistentă.

Cartofii fierţi se umplu cu crema de brânză, se aşa­ză într-o formă şi se lasă în cuptor 20 de minute. Se scoate tava din cup­tor, se întorc cotletele, se stropesc cu vin şi pe dea­supra se pun rondelele de ananas.

Se stropesc cu zeamă de lămâie, se ung cu miere şi se mai lasă în cuptor, la foc potrivit. Se aşază pe un platou, se ornează cu rozmarin şi se servesc cu un pahar de vin roşu.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.