Cotlet la gratar cu legume

Printeaza

Cotlet la gratar cu legume din: cotlet, rozmarin, unt, sare, piper, ceapa, dovlecel, ulei de masline, vanata, ardei rosii sau gogosari.

Ingrediente:Cotlet la gratar cu legume

  • 4 bucati de cotlet
  • rozmarin
  • unt topit
  • sare
  • piper alb
  • o ceapa rosie
  • un dovlecel
  • ulei de masline 2-3linguri
  • o vanata coapta
  • ardei rosii sau gogosari

 

Mod de preparare:

Pentru început se bat bine cotletele cu ciocanul de şni­ţel şi se ung cu unt sau cu ulei, se presară sare şi piper după gust, câteva fire de roz­marin, se împachetează în folie de aluminiu şi se bagă la frigider câteva minute.

Intre timp se pregătesc legumele proaspete sau con­gelate, se taie cubuleţe sau bucăţi mari şi se pun într-o cratiţă cu unt sau cu ulei de măsline. Se călesc cu puţi­nă apă până scade sosul, se pune pasta de roşii şi se bagă la cuptor.

Se pregăteşte grătarul, se dă drumul la foc, se lasă să se încingă şi se aşază bucăţi­le de carne. Se lasă câteva minute pe o parte şi câteva minute pe cealaltă parte, până se rumenesc şi lasă un sos deosebit.

Se aşază pe platou şi se servesc cu legumele gratinate alături de un vin roşu de casă.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.