Cotlet de somon cu vinegretă de roşii

Printeaza

O reteta de cotlet de somon cu vinegreta de rosii din: somon, spanac, lamaie, ulei de masline extravirgin, sare, piper, parunjel, lamaie, rosii si otet de mere.

Ingrediente:Cotlet de somon cu vinegretă de roşii

  • 4 cotlete de somon proaspăt (150 g fiecare)
  • 400 g frunze mari de spanac
  • 1 lămâie
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare şi piper

pentru ciuperci:

  • 20 g pătrunjel
  • 3  linguri ulei de măsline extravirgin
  • 500 g ciuperci champignon
  • 1 lămâie
  • sare şi piper

pentru vinegretă:

  • 4  roşii
  • 6 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 3 linguri oţet de mere

 

Mod de preparare:

Curăţă ciupercile şi taie-le lamele subţiri. încinge 3 lin­guri de ulei într-o tigaie şi căleşte-le. Toarnă zeama de lămâie, pune sare şi piper, după gust.

Fierbe-le 10 minute şi pune pătrunjelul tocat, apoi ţine-le la cald.Pune la fiert 1 litru de apă cu sare şi opăreşte spanacul 2 minute. Scurge-l şi răceşte-l în apă rece.

Curăţă somonul de piele şi pune-i sare şi piper, după gust. Imbracă-1 în frunze de spanac.

Aşază somonul într-o tavă unsă cu ulei, stropeşte-l cu zeamă de lămâie şi coace-l 5 minute în cuptorul încălzit la 180° C.

Crestează roşiile la bază în formă de X şi opăreşte-le în apă clocotită. Curăţă-le de coajă, scoate-le seminţele şi taie-le cubuleţe.

Incălzeşte într-o tigaie oţetul de mere, având grijă să nu clocotească, adaugă uleiul şi roşiile, apoi fierbe-le 2-3 minute.

Aşază pe farfurii câteva linguri de ciuperci, pune dea­supra câte o bucată de somon învelită în frunze de spanac, toarnă peste ele 1 lingură de vinegretă cu roşii şi serveşte imediat.

Cotlet de somon cu vinegretă de roşii

Cotlet de somon cu vinegretă de roşii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.