Cotlet de porc la grătar cu legume

Printeaza

Cotlet de porc la grătar cu legume din: cotlete de porc, usturoi, zeama de usturoi, zeama de lamaie, ulei, sare, piper, cartofi, morcovi, usturoi, sare, piper, ulei, salata verde.

Ingrediente:Cotlet_de_porc_la_gratar_cu_legume

pentru gratar:

  • 4 cotlete de porc
  • 5 catei de usturoi
  • zeama de usturoi
  • zeama de la o lamaie
  • ulei
  • sare
  • piper

pentru garnitura:

  • 12 cartofi
  • 4 morcovi
  • 4-5 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 1 salata verde

 

Mod de preparare:

Speli cotletele, le ştergi cu şerveţele şi le baţi uşor ca pe şniţele. Intr-un bol mic, pui usturoiul pisat, zeama de lămâie, uleiul, sarea, piperul şi le amesteci bine, până devin omogene.

Ungi bucăţile de cotlet cu marinata şi le 3 ore sau peste noapte.

După ce carnea s-a marinat, o aşezi pe grătar şi o rumeneşti. Cureţi cartofii şi morcovii de coajă, îi speli, îi tai şi-i dai la fiert cu puţină sare.

Ii laşi 5 minute, la foc mediu, din momentul în care încep să clocotească, după care îi iei de pe foc.

Intr-un bol adânc pui cartofii şi morcovii, îi condimentezi cu usturoi, sare şi piper, îi stropeşti cu ulei şi-i amesteci. Ii întinzi într-o tavă, deasupra aşezi cotletele şi dai la cuptor până când se rumenesc legumele.

Când friptura şi legumele sunt gata, le pui pe un platou şi le serveşti cu salată verde.

Cotlet de porc la grătar cu legume

Cotlet_de_porc_la_gratar_cu_legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.