Cotlet de porc in crusta crocanta de ierburi

Printeaza

Cotlet de porc in crusta crocanta de ierburi din: cotlete de porc, mustar, vin, unt, usturoi, rozmarin, ulei, sare, piper, paine, patrunjel, cimbru, salvie, usturoi, cartofi noi, ceapa verde, usturoi verde, smantana, nucsoara, unt.

Ingrediente:Cotlet de porc in crusta crocanta de ierburi

Pentru cotlete:

  • 2 cotlete de poc (400 grame)
  • 20 g muştar
  • 50 ml vin alb
  • 30 g de unt
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 fir de rozmarin
  • ulei de măsline pentru glasat
  • sare şi piper negru după gust

Pentru crusta de ierburi:

  • 2 felii de pâine uscată
  • 5 fire de pătrunjel
  • 1 fir de rozmarin
  • 4 fire de cimbru
  • 1 fir de salvie
  • 1 căţel de usturoi
  • 30 ml ulei de măsline
  • 1 vârf de cuţit de sare

Pentru garnitură:

  • 600 g cartofi noi mici
  • 2 fire de ceapă verde
  • 2 fire de usturoi verde
  • 30 ml ulei de măsline
  • 40 g de unt
  • 4 linguri de smântână
  • 1 fir de rozmarin
  • 2 vârfuri de cuţit de nucşoară
  • 2 fire de pătrunjel
  • 1 vârf de cuţit de sare

Mod de preparare:

Spălaţi cartofii şi gătiţi-i la abur, pentru a nu-şi pierde proprietăţile nutritive. înainte de a-i pune în cratiţă, perforaţi i uşor cu o furculiţă pentru a nu plesni la căldură.

Pentru crusta aromată, fărâmiţaţi pâinea într-un bol şi adăugaţi restul ingredientelor. Pasaţi până când devine granulat.

Ungeţi cotletele cu ulei de măsline, apoi presăraţi sare şi piper negru. Prăjiţi-le într-o tigaie încinsă, până când devin auriu-maronii. Când le întoarceţi, aşezaţi un căţel de usturoi şi un fir de rozmarin pe partea prăjită, pentru a da aromă cărnii.

Transferaţi carnea într-o tavă şi ungeţi ambele părţi cu un strat subţire de muştar, iar apoi presăraţi pe toată partea de sus un strat de granule aromate. Puneţi untul şi doi căţei de usturoi curăţaţi în tavă, apoi turnaţi vinul. Introduceţi cotletele în cuptorul preîncălzit la 190°C pentru aproximativ 7-8 minute.

Pentru garnitură, încingeţi uleiul de măsline, după care adăugaţi cartofii şi untul. Imediat ce devin auriu-maronii adăugaţi rozmarinul, ceapa şi usturoiul tocate mărunt. Amestecaţi încontinuu 2-3 minute. Presăraţi nucşoara şi sarea, adăugaţi smântână şi aromaţi garnitura cu pătrunjel tocat mărunt. Amestecaţi ingredientele şi luaţi tigaia de pe foc.

Aşezaţi cotletele pe farfurii, turnaţi sosul deasupra şi garnisiţi cu cartofi. Ornaţi cu rozmarin şi serviţi.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.