Cotlet de porc in coniac

Printeaza

Cotlet de porc in coniac din: cotlet de porc, sare, piper, unt, usturoi, mustar, coniac, ulei, smantana.

Ingrediente:Cotlet de porc in coniac

  • 150 g carne (cotlet)
  • 1 lingură piper pisat
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 28 g unt
  • 1 căţel de usturoi, decojit şi tocat
  • 1 linguriţă muştar de Dijon
  • 3 linguri de coniac
  • 2 linguriţe piper verde în saramură, scurs
  • 120 ml smântână
  • sare

 

Mod de preparare:

Infăşuraţi bucăţile de carne în folie de plastic şi bateţi-le până când ajung la grosimea de 1 cm. Puneţi-le deoparte. Pe o farfurie mică, amestecaţi piperul pisat cu uleiul de măsline şi ungeţi carnea pe ambele părţi.

Incingeţi o tigaie la foc iute timp de 30 de secunde, puneţi în ea carnea şi frigeţi 3-4 minute, pe fiecare parte, alternativ, până când consideraţi că e suficient de făcută.

Scoateţi carnea din tigaie, păstrând zeama rezultată, şi menţineţi-o caldă. In aceeaşi tigaie, topiţi untul şi căliţi usturoiul timp de 2 minute, până se înmoaie. Adăugaţi muştarul şi coniacul.

Daţi în clocot, apoi lăsaţi să fiarbă la foc mic 2 minute. Adăugaţi piperul verde şi smântână şi daţi focul mic, fără să fiarbă.

Asezonaţi cu sare, turnaţi sosul peste carne şi serviţi-o la masă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.