Cotlet de porc cu sos de legume

Printeaza

Cotlet de porc cu sos de legume din: cotlet, untura, ceapa, ardei, telina, rosii, slanina afumata, smantana, cartofi, sare, verdeata.

Ingrediente:Cotlet de porc cu sos de legume

  • 1 kg cotlet întreg
  • 1 pahar cu untură proaspătă
  • 3 cepe
  • 3 ardei graşi sau 2-3 ţeline mici
  • 2 roşii sau 2 linguri cu bulion
  • 3-4 felii de slănină afumată
  • 1 pahar cu smântână
  • 1 kg cartofi
  • sare
  • verdeaţă

 

Mod de preparare:

Curăţaţi carnea de oasele mici şi de pieliţe, spălaţi în apă caldă, uscaţi-o în prosop curat; împănaţi cotletul cu bucăţi mici de slănină.

Puneţi cotletul întreg în tava de friptură şi lăsaţi să se rumenească la foc potrivit. întoarceţi carnea în timpul frigerii. Scoateţi pe platou. Curăţaţi ceapa, ardeii şi roşiile, spălaţi-le şi tăiaţi-le beţişoare subţiri. Căliţi-le în untura rămasă.

Lucraţi la foc potrivit, iar după 1/4 oră puneţi cotletul peste legumele călite, adăugaţi 1 cană cu apă caldă şi lăsaţi să fiarbă 30 min la foc potrivit. Săraţi mâncarea, mai lăsaţi 5 min să fiarbă, stingeţi focul.

Scoateţi carnea pe un platou, turnaţi sosul fripturii în vas smălţuit, fierbeţi pe foc mic până când legumele se amestecă bine.

Curăţaţi şi spălaţi cartofii, tăiaţi-i felii mari, fierbeţi-i la foc mic 1/2 oră şi scurgeţi-i de apă. Treceţi cartofii în farfurii, serviţi ca garnitură. Acoperiţi cartofii cu sosul de friptură. Porţionaţi cotletul, treceţi feliile lângă cartofi. Acoperiţi cu smântână şi decoraţi cu verdeaţă tocată.

Serviţi, fierbinte cu sau fără pâine, lângă vin roşu.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.