Cotlet de porc cu sos de ghimbir

Printeaza

Cotlet de porc cu sos de ghimbir din: cotlet de porc, ceapa, usturoi, sare, piper, ulei, dafin, apa fierbinte, sos de soia, miere, otet de orez, ghimbir, cuisoare, amidon.

Ingrediente:Cotlet de porc cu sos de ghimbir

  • 1 bucata cotlet de porc fara os
  • 1 ceapa feliata
  • 3 catei de usturoi, zdrobit
  • ½ lingurita de sare
  • ½ lingurita de piper
  • 1 lingura de ulei
  • 3 frunze de dafin
  • ¼ cana de apa fierbinte
  • ¼ ceasca sos de soia
  • 1/4 ceasca de miere
  • 2 linguri de otet de orez
  • 1 lingurita ghimbir
  • ½ lingurița cuisoare
  • 3 linguri de amidon

 

Mod de preparare:

Se taie cotletul in 2 bucati si se prajeste intr-o tigaie mare in ulei. Intr-un castron mic combinati apa fierbinte si miere . Apoi adaugati sos de soia , ghimbir , sare , piper , oțet si cuisoare .

Se taie ceapa si se pune in partea de jos a cratitei. Adaugati friptura, frunzele de dafin si se toarna amestecul de miere pe partea de sus a fripturii . Gatiti timp de 5 ore la foc mic.

Scoateti friptura si ceapa din cratita. Sucul ramas de la carne se adauga intr-o tigaie , se dizolva amidonul in apa rece ,apoi adaugati in tigaie si amestecati bine.

Se fierbe pana se ingroasa.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.