Cotlet de porc cu smochine

Printeaza

Cotlet de porc cu smochine din: cotlet de porc, smochine, zeama de portocala, lamaie, ceapa, unt, miere, ulei, otet, ghimbir, cimbru, scortisoara, sare, piper.

Ingrediente:Cotlet_de_porc_cu_smochine

  • 1 kg cotlet de porc dezosat
  • 15 smochine crude
  • 200 ml zeama de portocala
  • 1/2 lamaie
  • 2 cepe
  • 20 g unt
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura otet
  • 1 lingura ghimbir uscat fin macinat
  • 1/2 lingurita cimbru uscat maruntit
  • 1 lingurita scortisoara
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi ceapa şi o tai mărunt. Intr-o tigaie cu ulei şi puţină apă fierbinte, înăbuşi ceapa mărunţită. După 2-3 minute, pui carnea pe care ai spălat-o şi ai presărat-o cu ghimbir, cimbru, scorţişoară, sare şi piper după gust.

O înăbuşi pe toate părţile, până când îşi schimbă culoarea.

Aşezi carnea într-o tavă, împreună cu sosul lăsat în tigaie, zeama de portocale şi lămâia tăiată în felii.

Introduci tava în cuptorul cald, la foc mediu, pentru 20 de minute.

Caramelizezi mierea la foc mic. Iei vasul de pe foc şi torni oţetul, apoi amesteci până la omogenizare.

Crestezi smochinele în cruce şi le aşezi în tavă, lângă carne. Stropeşti carnea cu sosul de miere şi cu untul topit şi continui coacerea 20 de minute.

Când friptura s-a pătruns, scoţi tava. Tai friptura după 10 minute şi o serveşti alături de smochine.

Cotlet de porc cu smochine

Cotlet_de_porc_cu_smochine

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.