Cotlet de porc cu seminte de fenicul 

Printeaza

Cotlet de porc cu seminte de fenicul din: cotlet de porc, usturoi, seminte de fenicul, cimbru, rozmarin, otet de vin rosu, miere, sare, piper, ulei de masline.

Feniculul este apreciat pentru proprietățile sale digestive și carminative. Consumul de fenicul sau ceai de fenicul poate ajuta la reducerea balonării, a crampelelor abdominale și a disconfortului gastric.

De asemenea, poate fi folosit pentru a stimula apetitul și digestia. În medicina tradițională, feniculul este folosit și pentru ameliorarea colicilor la sugari. De asemenea, conține antioxidanți și substanțe fitochimice care pot avea efecte benefice asupra sănătății generale.

Feniculul este o sursă bună de vitamina C, potasiu, fier și fibre alimentare. Conține, de asemenea, compuși fitochimici precum anetolul și flavonoidele, care au proprietăți antioxidante și antiinflamatorii.

Pe lângă utilizările culinare și cele medicinale, feniculul este folosit și în industria parfumurilor și a cosmeticelor, datorită aromei sale plăcute. Uleiul esențial de fenicul este folosit în produsele cosmetice pentru a oferi o aromă distinctă și pentru proprietățile sale calmante.

 

 

Ingrediente:Cotlet de porc cu seminte de fenicul

  • 500 g cotlet de porc
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita seminte de fenicul
  • 1 lingura frunze de cimbru proaspat
  • 1 lingura frunze de rozmarin proaspete
  • 1/3 lingura de otet de vin rosu
  • 1/2 lingurita de miere
  • 2/3 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita piper negru proaspat macinat
  • 4 linguri de ulei de masline

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 180C.

Combinati usturoi, seminte de fenicul, cimbru, rozmarin, otet de vin rosu, miere, sare, piper si 2 linguri de ulei de masline la blender. Ungeti carnea de porc cu acest amestec pe toate partile.

Intr-o tigaie incalziti 2 linguri de ulei de masline la foc mare. Adaugati carnea de porc si se gateste cate 2 minute pe fiecare parte.

Transferati intr-o tava, adaugati uleiul din tigaie, acoperiti cu folie de aluminiu si dati la cuptor 30 de minute.

Se indeparteaza folia si se mai gateste pentru aproximativ 30 de minute.

Lasati sa se odihneasca, feliati si serviti.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.