Cotlet de porc cu salata de varza si nuci

Printeaza

Cotlet de porc cu salata de varza si nuci din: cotlet de porc cu os, grăsime şi şorici, bere, condimente după gust (piper negru, ienibahar, cimbru, foi de dafin, rozmarin verde şi uscat, pudră de ghimbir, boia dulce), sare, usturoi, varza rosie, mere, nuci, sare, piper, ulei de masline, oţet din vin alb sau zeamă de lămâie.

Cotlet_de_porc_cu_salta_de_varza_si_nuci

Ingrediente:

  •  circa 2 kg cotlet de porc cu os, grăsime şi şorici
  •  500 ml bere
  •  condimente după gust (piper negru, ienibahar, cimbru, foi de dafin, rozmarin verde şi uscat, pudră de ghimbir, boia dulce)
  •  sare
  •  1 căpăţână de usturoi

Ingrediente pentru salată:

  •  1/2 varză roşie
  •  2 mere
  •  150 g nuci
  •  sare
  •  piper măcinat
  •  1 lingură ulei de măs­line
  •  oţet din vin alb sau zeamă de lămâie

Mod de preparare:

Cu 1 zi înainte de a pre­para cotletul, îl pui într-un vas adânc, torni berea şi presari condimente după gust. Păstrezi 2-3 căţei de usturoi, iar restul îi cureţi, îi zdrobeşti şi îi adaugi în vas.

Păstrezi carnea la rece până a doua zi, întorcând-o din când în când, ca să se marineze bine. Scoţi carnea, o usuci cu şervete şi o crestezi adânc, din loc în loc; o împănezi cu felioare de usturoi.

Crestezi şoriciul până la grăsime. Presari sare, aşezi carnea într-o tavă, o aco­peri cu folie alimentară şi o introduci în cuptor, la foc iute (250 °C) pentru 1/2 oră, apoi 2 ore la foc mic (180 °C).

Scoţi folia şi laşi cotle­tul să se rumenească. Toci fin varza, o presari cu puţină sare şi o freci. Tai merele în felii fine. Amesteci varza cu feliile de măr, nuci, piper, ulei şi oţet sau zeamă de lămâie.

Cotlet de porc cu salata de varza si nuci

Cotlet_de_porc_cu_salta_de_varza_si_nuci

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.