Cotlet de porc cu piure de cartofi

Printeaza

Cotlet de porc cu piure de cartofi din: cotlet de porc, para, ceapa, cartofi, unt, ulei, vin, sare, piper, boia.

Ingrediente:Cotlet de porc cu piure de cartofi

  • 6 felii cotlet de porc cu os
  • 1 pară
  • 1 ceapă roşie
  • 6 cartofi medii
  • 50 g unt
  • 100 ml ulei de măsline
  • 100 ml lapte
  • 100 ml vin roşu
  • 200 ml apă
  • 1 lingură miere
  • sare
  • piper
  • boia
  • foi de dafin
  • cimbru
  • fulgi de chili
  • salată verde
  • roşii cherry

 

Mod de preparare:

Amesteci sare, piper, boia, fulgi de chili şi cimbru, după gust, cu mierea şi uleiul de măsline. Condimentezi cotletele pe ambele părţi şi le ţii la frigider aproximativ 40 de minute.

Le aşezi într-o tavă, torni peste ele vinul şi apa, adaugi foi de dafin, după gust şi dai tava la cuptorul încins, la foc mediu, 1 oră şi 40 de minute sau până când se rumeneşte şi intră cu uşurinţă furculiţa în came Dacă scade apa, mai poţi turna puţină fierbinte.

Pentru piure, fierbi cartofii cu puţină sare, apoi îi scurgi şi îi freci cu untul, laptele şi cu sare, după gust. Serveşti cotietele cu piureul de cartofi şi salată verde cu roşii cherry.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.