Cotlet de căprioară in sos de coacăze roşii

Printeaza

O reteta delicioasa de cotlet de caprioara in sos de coacaze rosii din: cotlet de caprioara, condimente, ulei de masline extravirgin, galbenus, dulceata de coacaze, supa concentrata de legume, unt, ceapa, morcov, telina ci ciuperci.

Ingrediente:Cotlet de căprioară in sos de coacăze roşii

  • 800 g cotlet dezosat de căprioară
  • condimente (boabe de piper negru, de ienupăr, cimbru, dafin)
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 gălbenuş

pentru sos:

  • 50 g dulceaţă de coacăze
  • 1 1 de supă concentrată de legume
  • 40 g unt
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 tijă de ţelină
  • resturi şi oase de la cotlet

pentru decor:

  • ciuperci (hribi)

 

Mod de preparare:

Prepară mai întâi sosul, punând resturile rămase de la fasonarea cotletului într-o tavă sau cratiţă. Pune 2 linguri de ulei şi prăjeşte-le. Adaugă legumele tăiate bucăţi, toarnă supa de legume şi fierbe totul circa 1 oră.

Intre timp, tăvăleşte cotletul prin ier­burile aromatice tocate, leagă-1 cu aţă de bucătărie şi pune-1 într-o tigaie cu 2 linguri de ulei încins. Prăjeşte-1 uşor, la foc mic, circa 5 minute, întorcându-1 pe toate părţile, apoi scoate-1 pe un platou.

Inlătură aţa de bucătărie. întinde pe o tavă hârtie de copt, aşază în centrul ei carnea prăjită, împătureşte hârtia şi lipeşte-i marginile cu gălbenuş de ou bătut. Dă tava la cuptor pentru 15 minute, la 180° C.

Când sosul de legume a scăzut la 1/4 din cantitatea iniţială, pasează totul prin sită sau cu un blender. Adaugă untul şi dulceaţa de coacăze. Când este gata, scoate carnea din cuptor şi îndepărtează hârtia; pune-o pe un fund de lemn şi taie-o felii groase.

Pune fe­liile de carne în sos şi decorează, după gust, cu ciuperci (hribi) de pădure şi o crenguţă de ienupăr. Serveşte cu mămăligă.

Cotlet de căprioară în sos de coacăze roşii

Cotlet de căprioară in sos de coacăze roşii

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.