Cotlet cu carnati

Printeaza

Cotlet cu carnati din: cotlet, slanina, carnati afumati de casa, smantana, ceapa, patrunjel, ulei, vegeta.

Ingrediente:Cotlet cu carnati

  • 600 g cotlet (dezosat)
  • 80 g slănină
  • 1-2 fire cârnati afumaţi de casă
  • 200 ml smântână
  • 2 cepe
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • ulei
  • vegeta

 

Mod de preparare:

Se taie felii subţiri cotletul, se condimentează cu vegeta şi se prăjeşte în trei linguri de ulei, la foc iute. Se scot apoi feliile din cratiţă şi se pun deoparte la rece, cel puţin o oră. In acest timp, se taie cuburi slănina, se prăjeşte, apoi se scoate cu lingura cu găuri.

In grăsimea rămasă se călesc cepele tăiate mărunt. Se taie rondele cârnatul şi se adaugă în cratiţă. După ce s-au rumenit uşor, se adaugă slănina şi o legătură de pătrunjel verde, tocat mărunt. Se toarnă smântână, se pun feliile de cotlet şi se lasă pe foc să clocotească 3-4 minute.

Preparatul se serveşte cu garnitură de cartofi natur.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.