Cotlet in crusta de mustar

Printeaza

Cotlet in crusta de mustar din: cotlet de porc, mustar cu hrean, sare grunjoasa, ulei de floarea soarelui, vin, dulceata de merisor, salata verde, morcovi, otet balsamic si busuioc.

Ingrediente:Cotlet_in_crusta_de_mustar

  • un kg cotlet de porc
  • 2-3 linguri mustar cu hrean
  • sare grunjoasa
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 100 ml vin alb sec
  • 50 g dulceata de merisor

pentru garnitura:

  • salata verde
  • 500 g morcovi
  • otet balsamic
  • 2-3 frunzulite busuioc proaspat pentru ornat

 

Mod de preparare:

Se ia cotletul de porc, se curăţă de pieliţe şi se trece printr-un jet de apă rece. Se şterge bine cu un prosop absorbant şi se condimentează cu sare, piper şi muştar cu hrean.

Se aşază pe un platou, se acoperă şi se lasă la macerat aproximativ trei ore. în timpul acesta, se curăţă şi se spală morcovii. Se taie felii şi se pun să fiarbă în apă cu sare.

Se scoate cotletul în crustă de condimente, se stropeşte cu sosul preparat în prealabil din vin, ulei şi puţină apă şi se bagă la cuptor.

Se adaugă în timpul coacerii dulceaţa de merişor şi se lasă să se rumenească.

Morcovii fierţi se scot din apă, se scurg şi se pregătesc cu salata verde, ulei, sare şii oţet balsamic.

Se scoate cotletul diin tavă şi se taie felii subţiri care se servesc împreună cu sosul de merişoare, dulce-acrişor şi cu salata de morcovii. Se ornează cu frunzuliţe de busuioc proaspăt.

Cotlet in crusta de mustar

Cotlet_in_crusta_de_mustar

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. O sa incerc si eu sa vad daca-mi iese crusta 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.