Cosulete umplute cu icre si rodie

Printeaza

Cosulete umplute cu icre si rodie din: foitaj, galbenus, gris, icre, lapte, zeama de lamaie, apa minerala, ceapa, ulei, rodie, seminte de negrilica, marar.

Ingrediente:Cosulete_umplute_cu_icre_si_rodie

  • 1 pachet (400 g) aluat pentru foitaj
  • 1 gălbenuş
  • 50 g icre de peşte
  • 3-4 linguri griş
  • 150 ml lapte
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 3 linguri apă minerală
  • 1 ceapă mică
  • 300 ml ulei
  • 1/2 rodie
  • seminţe de negrilică
  • câteva fire de mărar verde pentru decor

 

Mod de preparare:

Pentru coşuleţe, întinzi aluatul pentru foitaj pe masa de lucru şi decupezi discuri de două dimensi­uni. Aşezi discurile mari într-o tavă tapetată cu hâr­tie de copt, iar deasupra pui discurile mici.

Baţi gălbenuşul cu puţin lapte şi ungi aluatul pentru foi­taj, folosind o pensulă. Coci coşuleţele la foc iute (190 °C), în cuptorul preîncălzit, timp de aproximativ 25 de minute.

Pentru salata de icre, fierbi laptele şi pui grişul în ploaie, apoi amesteci ener­gic, ca să nu se formeze cocoloaşe, până se îngroaşă grişul. îl laşi să se răcească. Pui icrele într-un vas, pe baie de aburi, pentru câteva minute, până când le simţi fierbinţi. în acest timp, amesteci cu o lingură de lemn. Icrele calde se sparg mai uşor.

Peste grişul fiert, adaugi icrele şi puţină zeamă de lămâie. Freci cu o lingură de lemn, fără să schimbi sensul, astfel încât să se mai spargă o parte din icre. Torni treptat câte puţin ulei, la început cu picătura, apoi în fir subţire, timp în care amesteci, ca la maioneză.

Adaugi ulei până când pasta devine foarte consistentă. Stropeşti cu 1 lingură de apă minerală şi continui să torni ulei până când maioneza devine din nou consistentă. La final, condimentezi cu sare, piper, adaugi restul de zeamă de lămâie şi ceapa, în prealabil curăţată şi tocată cât mai fim.

Pui salata de icre într-un poş şi decorezi fiecare rondelă de foitaj. Presari boabe de rodie şi seminţe de chimen negru (negrilică). Serveşti aperitivul de preferinţă după ce l-ai răcit 2 ore. Apoi, pui pe fiecare porţie un fir de mărar verde.

Cosulete umplute cu icre si rodie

Cosulete_umplute_cu_icre_si_rodie

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.