Coşuleţe cu mere

Printeaza

O reteta de cosulete cu mere din: aluat, mere, pudra de scortisoara, nucsoara, zahar, unt si boabe de fasole.

Ingrediente:Coşuleţe cu mere

  • 700 g aluat foitaj
  • 5-6 mere mai maricele
  • 1 lingurita pudra de scortisoara
  • 1/2 lingurita cu nucsoara
  • 300 g zahar
  • unt sau margarina pentru tapetat
  • boabe de fasole

 

Mod de preparare:

Intinde foaia de aluat un pic mai subţire. Unge forme de brioşă cu unt şi tapetează-le cu făină, apoi cu foaie de aluat, până sus.

Pune pe fund boa­be de fasole şi dă la cuptorul încins pentru 10-15 minute.

Curăţă merele,,taie-le cubuleţe şi pune-le niţel pe foc cu zahărul, scorţişoara şi nucşoa­ra. Lasă-le până se călesc un pic.

Pregă­teşte fâşiuţe de aluat pentru grilaj.

Când coşuleţele sunt gata, pune umplutură, apoi grilaj de aluat, pe care-l dai cu un pic de ou bătut.

Lasă-le din nou la cuptor, 10-15 minute.

Lasă-le un pic să se răcorească, apoi scoate-le din forme şi serveste-le.

Coşuleţe cu mere

Coşuleţe cu mere

Pofta buna!


 

Cum se prepara biscuiti cu unt de arahide

Cosulete cu mere

Cosulete cu mere din: faina, apa, ulei, sare, unt, mere, gris, scortisoara, zahar pudra. Ingrediente: 300 g făină 150 ml apă 1 linguriţă ulei sare 200 g unt 8 mere 2 linguriţe griş 1 linguriţă scorţişoară zahăr pudră pentru decor   Mod de preparare: Cureţi merele de coajă şi cotor, le tai în felii groase şi […]

 

Cosulete cu portocale si nuci

Cosulete cu portocale si nuci

Cosulete cu portocale si nuci din: fainam, drojdie, lapte, ou, zahar, unt, budinca de vanilie, portocale, dulceata de nuci, nuci, fistic, sare, menta, frisca, mere, scortisoara. Ingrediente: 300 g făină 7 g drojdie 575 ml lapte dulce un ou 150 g zahăr tos 50 g unt un plic budincă de vanilie din comerţ două portocale […]

 

Cosulete cu fragute

Cosulete cu capsune

Cosulete cu capsune din: capsune, galbenusuri, zahar, esenta de vanilie, mascarpone, coniac, frisca, zahar, menta. Ingrediente: un kg căpşune 4 gălbenuşuri 250 g zahăr 1-2 picături esenţă de vanilie 400 g brânză mascarpone 1-2 linguriţe coniac 400 ml frişcă 150 g zahăr mentă proaspătă Mod de preparare: Se curăţă căpşunele, se spală bine şi se […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.