Cosulete de rosii cu busuioc si parmezan

Printeaza

Cosulete de rosii cu busuioc si parmezan din: rosii, ulei de masline, ceapa, usturoi, ciuperci, busuioc, cimbru sau tarhon, parmezan, costita, paine, sare, piper.

 

Ingrediente: Cosulete de rosii cu busuioc si parmezan

  • 4 roşii potrivite
  • 1/2 cană cu ulei de măsline
  • 1/2 cană cu ceapă tăiată mărunt
  • linguriţe cu usturoi tăiat mărunt
  • 1/2 cană cu ciuperci mărunţite
  • 3 linguriţe cu busuioc, cimbru sau tarhon tăiat mărunt
  • 1/2 cană cu parmezan + 2-3 linguri pentru ornat
  • 100 g costiţă
  • 6 linguri cu firimituri de pâine
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spală roşiile. Taie-le un capac mai generos şi scoate seminţele.

Presară sare cu moderaţie în fiecare şi lasă-le la scurs, cu fundul în sus, pe o tavă.

Incinge două linguri cu ulei, adaugă ceapa şi usturoiul tocate şi sotează-le 2-3 minute.

Adaugă ciupercile, sare şi piper negru proaspăt măcinat şi ţine-le pe foc până când ciupercile nu mai lasă apă. Lasă să se răcească.

Amestecă în compoziţia răcită busuiocul tocat, 1/2 cană cu parmezan, costiţa tăiată cubuleţe şi firimiturile de pâine.

Condimentează după gust.

Umple roşiile cu amestecul de mai sus şi presară restul de parmezan.

Aşază-le într-o tavă unsă cu uleiul rămas şi dă la cuptorul încins până ce umplutura devine crocantă.

Serveşte coşuleţele fierbinţi, cu peşte ori pui la grătar.

 

Cosulete de rosii cu busuioc si parmezan

Cosulete de rosii cu busuioc si parmezan

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.