Cosulete de casa cu ciuperci

Printeaza

Cosulete de casa cu ciuperci din: faina, unt, sare, lapte, ou, ciuperci, branza.

Ingrediente:

Aluatul:

  • 250 g făină
  • 200 g unt 82%
  • 1 linguriţă sare
  • 150 ml apă rece
  • lapte şi ou (pentru uns)

Umplutura:

  • 200 g ciuperci
  • 100 g brânză de burduf
  • seminţe de susan
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Amestecă făina cu apa şi sarea. Frământă până obţii un aluat nelipicios. Dă-l o oră la frigider.

Intinde aluatul, aşază în mijloc untul (să fie moale), împachetează untul în aluat şi întinde din nou. Pliază de câteva ori până se încorporează uniform untul.

Dă-l din nou la rece, 30 de minute.

Intre timp, toacă ciupercile şi căleşte-le până scade toată zeama. Sărează-le. Intinde aluatul, taie-1 pătrate, pune din compoziţia de ciuperci şi puţină brânză de burduf. Ridică colţurile.

Unge-le cu lapte şi ou, presară seminţe de susan şi coace-le până se rumenesc.

 

Pofta buna!


Poate te intereseaza si:

Reteta zilei: Aperitive cu sos de vinete si lipii crocante

Aperitive cu sos de vinete si lipii crocante din: vinete, usturoi, tahini, migdale, suc de lamaie, chimen, menta, ulei de masline, sare, piper, lipii, seminte de susan, seminte de mac. Ingrediente:  2 vinete 1 catel de usturoi, zdrobit 4 lingurite tahini 25 gr pudra de migdale sucul de la 1/2 lamaie 1/2 lingurita pudra de […]

Aperitive cu branza si castraveti

Aperitive cu branza si castraveti

Aperitive cu branza si castraveti din: castraveti, branza feta, chimen, ulei, ardei gras. Ingrediente: 4 castraveti mai groşi 200 g brânză feta o linguriţă seminţe de chimen o linguriţă ulei 1/2 ardei gras roşu boia   Mod de preparare: Castraveţii se curăţă de coajă şi apoi se taie felii de 2-3 cm. Cu ajutorul unor […]

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.