Coşuleţe de cartofi

Printeaza

Coşuleţe de cartofi 

Ingrediente:Cosulete de cartofi

  • 4 cartofi
  • 2 strecurători de aceeaşi dimensiune
  • 1 l ulei pentru prăjit

 

Mod de preparare:

Cureţi cartofii şi îi treci prin răzătoarea cu ochiuri mari. Pe un prosop de bucătărie pui cartofii răzuiţi, astfel încât să se absoarbă tot sucul. La nevoie îi mai poţi presa. Apoi vei pune cartofii în sita metalică presându-i în tot căuşul sitei.

Acoperi cu a doua sită pe care o vei pune în cealaltă, ţii bine presat şi introduci în baia de ulei foarte bine încins.

Cosulete de cartofi1

După prăjire, întorci sita cu gura în jos şi loveşti uşor ca să se desprindă, îi poţi pune şi tortiţă pe care o faci dintr-un inel de ceapă sau din roşie. Serveşti la masă, pentru aperitiv, caz în care poţi pune în el măsline, icre, peşte.

Coşuleţe de cartofi

Cosulete de cartofi

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.