Cosulete cu fragute

Printeaza

Cosulete cu fragute din: albus, zahar, faina, esenta de vanilie.

Ingrediente:Cosulete cu fragute

  • 7 albuşuri
  • 300g zahăr pudră
  • 1 linguriţă esenta de vanilie
  • 200g făină

 

Ingrediente crema:2 lămâi ,200g unt ,300g zahăr, 4 ouă ,300g frişcă ,200g frăguţe sau zmeură

 

Mod de preparare:

Se bat uşor albuşurile şi se incorporează progresiv zahărul cu o spatulă de lemn. Nu se bat prea mult. Se adaugă esenţa de vanilie şi faina cernută. Se lasă compoziţia să se odihnească 15 minute.

Pentru copt, se unge o tavă cu unt şi se tapetează cu făină. Se taie din hârtie de copt discuri (de aprox.12 cm) peste care se toarnă puţin din compoziţia obţinută.

Se nivelează cu o spatulă pentru a obţine un strat subţire care să acopere suprafaţa discului. Se pune la cuptor pentru 3 minute.

Cat sunt fierbinţi, se desprind rondelele de pe hârtie şi se bagă într-un pahar sau bol cu diametrul mai mic, de aproximativ 8-10cm, pentru a forma un coşuleţ.

Fiind un diametru mai mic, se vor ridica marginile rondelei şi astfel se obţin coşuleţele care se lasă la răcit.

Pentru cremă, se amestecă într- un vas ouăle cu zahărul, untul topit, sucul şi coaja de lămâie. Se pune la bain-marie şi se bate cu telul până devine consistentă.

Se lasă apoi la răcit, amestecând din când în când. Se adaugă frişca şi se amestecă până se omogenizează.

In fiecare coşuleţ se pune cu un poş cremă, apoi se decorează cu frăguţe sau zmeură.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.