Cosulete cu creveti si marar
PrinteazaCosulete cu creveti si marar din: creveti, branza, ou, masline, usturoi, marar, ulei, sare, piper, lamaie.
- 400 g aluat de foitaj
- 250 g creveţi mari prefierţi
- 250 g brânză Philadelphia
- 1 ou
- 50 g măsline
- 4 căţei de usturoi
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 legătură mărar
- sare
- piper
- zeamă de lămâie
Mod de preparare:
In tigaia cu ulei se căleşte usturoiul zdrobit; se scoate şi se adaugă creveţii. Se prăjesc 3-4 minute şi se scot. Se opresc câţiva pentru ornat, iar restul se taie mărunt.
Intr-un castron se amestecă brânza cu creveţii tocaţi, măsline tocate, 1 lingură ulei, oul bătut, mărar tocat, sare, piper după gust şi câteva picături zeamă de lămâie.
Se capitonează cu aluat forme de brioşe, se înţeapă aluatul cu o furculiţă, se umplu cu brânză şi se dau la cuptor 30 minute. Se scot din forme şi se pune imediat deasupra câte un crevete întreg.
Se lasă să se răcească şi se servesc.
Pofta buna!