Costiţe cu tocăniţă de legume

Printeaza

O reteta delicioasa de costite cu tocanita de legume din: costite, sare, piper, arpagic, morcovi, ulei de masline, vin alb sec, supa si rozmarin.

Ingrediente:Costiţe cu tocăniţă de legume

  • 1,2 kg de costiţe groase
  • sare
  • pi­per
  • 500 g de arpagic sau de ceapă mică
  • 2 legături de morcovi tineri
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 125 ml de vin alb sec
  • 375 ml de supă
  • rozmarin proaspăt

 

Mod de preparare:

Spălaţi costiţele, us- caţi-le pe un şervet de bucătărie, apoi presăraţi-le cu sare şi piper. Opăriţi ceapa cu apă fierbinte şi curăţaţi-o. procedaţi la fel cu mor­covii, lăsând şi o parte verde. Incingeţi cuptorul la 200°C.

Pră­jiţi costiţa în uleiul încins, apoi aşezaţi-o în tava de friptură împreună, cu ceapa şi lăsaţi-le cca. 45 de minute la cuptor.

Turnaţi treptat vin şi supă. întoarceţi costiţa din când în când.

Spălaţi câteva 1 crenguţe de rozmarin şi puneţi-le peste carne, împreună cu morcovii.

Condimentaţi totul cu sare şi piper şi fierbeţi alte 45 de minute. Dacă doriţi, ornaţi cu rozmarin proaspăt.

Costiţe cu tocăniţă de legume

Costiţe cu tocăniţă de legume

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.