Costite de porc cu sos dulce acrisor

Printeaza

Costite de porc cu sos dulce acrisor din: piept de porc, ceapa, morcovi, telina, rosii in bulion, pasta de tomate, ulei, cimbru, vin rosu, zahar brun, miere, patrunjel, sare si piper.

 

Ingrediente:

  • 1,5 kg piept de porc cu os (bucata intreaga)
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 telina mica
  • 800 g rosii in bulion
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 250 ml vin rosu sec
  • 2 linguri zahar brun
  • 1 lingura miere
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spălaţi carnea, scurgeţi-o de apă si presăraţi-o cu cimbru, sare şi piper proaspăt măcinat.

Puneţi-o într-o tavă, pe hârtie de copt, cu partea cu oasele în sus şi puneţi tava în cuptorul încins la foc mic.

Coaceti pieptul de porc circa 2 ore, timp în care întoarceţi-l de 3-4 ori.

Intre timp, căliţi în ulei ceapa curăţată, spălată şi tocată mărunt.

După 2 minute, adăugaţi morco­vul şi ţelina, curăţate, spălate şi date pe răzătoarea mare.

Căliţi toate aces­tea 10 minute după care puneţi pasta de tomate şi, după alte 3-4 minute adăugaţi roşiile pasate şi sucul acestora.

Adăugaţi vinul, zahărul, mierea, jumătate din legătura de pătrunjel.

Potriviţi de sare şi piper şi fierbeţi toate acestea la foc mic, 45-50 de minute.

Serviţi costiţele de porc tăiate în felii, cu sosul dulce acrişor şi cu pătrunjelul rămas presărat deasupra.

 

Costite de porc cu sos dulce acrisor

 

Pofta buna!

 

 

 

2 comentarii

  1. Delicioase costitele de porc

  2. Nu prea mi-a iesit mie sosul, sau cel putin mie nu mi-a placut la gust …

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.