Costite de porc cu rozmarin, salvie si focaccia

Printeaza

Costite de porc cu rozmarin, salvie si focaccia din: costiţe, ulei de măsline, suc de lamaie, usturoi, rozmarin, salvie, sare, piper, lamaie, faina, drojdie uscată, zahăr, măsline verzi.

Costite_de_porc_cu_rozmarin_salvie_si_focaccia

Ingrediente pentru costiţe:

  • 2 seturi de costiţe fasonate pentru grătar
  • 6 linguri ulei de măsline extra-virgin
  • sucul de la 1 lămâie
  • 4 căţei de usturoi pisaţi
  • 4 linguri fire de rozmarin tocate
  • 4 linguri salvie tocată
  • sare, piper
  • felii de lămâie

Ingrediente pentru focaccia:

  • 500 g făină
  • 1 plic drojdie uscată
  • 1 linguriţă zahăr
  • 2 lingurjţe sare
  • 300 ml apă călduţă
  • 80 g măsline verzi fără sâmburi
  • 100 ml ulei de măsline

 

 

Mod de preparare:

Se prepară focaccia: se cerne făina într-un castron şi se face -o adâncitură la mijloc; se pune înăuntru drojdia uscată şi 1 lingură cu zahăr; se presară sare pe margini.

Se amestecă apa călduţă cu uleiul de măsline; o parte din acest amestec se toarnă peste drojdie şi se lasă să crească la căldură.

Se amestecă, folosind o lingură de lemn, până ce se obţine un aluat moale, nelipicios; se inglobeaza estul de lichid si maslinele; se lasa sa creasca la caldura cca 40 de minute.

Se aseaza aluatul intr-o tava si se fac modele decorative cu degetele. su unge aluatul cu ulei; se lasa sa creasca, apoi se coace 15-20 de minute in cuptorul incins la 200°C; se rastoarna si se taie bucati.

Costitele se ung cu un amestec de ulei si suc de lamaie, verdeata, usturoi, sare si piper; se infasoara in foile transparenta si se lasa sa se marineze cca 2-4 ore, la frigider.

Se scot costitele din marinata si se aseaza pe gratar; se acopera cu capacul; intre timp se rasucesc si se frig in total 60-90 de minute.

Sunt gata cand carnea se desprinde de pe os pe cca 5mm; se servesc cu felii de lamaie si focaccia.

Costite de porc cu rozmarin, salvie si focaccia

Costite_de_porc_cu_rozmarin_salvie_si_focaccia

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.