Costite de miel cu sos picant
PrinteazaO reteta de costite de miel cu sos picant din: costite de miel, sare, piper, rosii, miere, usturoi, ardei iute, piper si sare.
- 1kg costiţe de miel
- sare
- piper
sos:
- 4 roşii mari
- 1 lingură miere
- 2 căţei de usturoi
- 1 ardei iute
- piper boabe
- sare
Mod de preparare:
Tăiaţi costiţele în bucăţi potrivite, condimentaţi-le cu sare şi piper şi puneţi-le pe un grătar încins, intoarceţi-le după ce s-au rumenit pe o parte.
Lângă costiţe puneţi usturoiul, ardeiul iute şi roşiile, ca să se coacă şi ele. întoarceţi- le din când în când pentru a se coace uniform.
Când legumele s-au înmuiat, luaţi-le de pe grătar, curăţaţi-le de coajă şi mărunţiţi-le într-un blender, adăugând mierea, sare, dacă este necesar şi piperul boabe.
Cu acest sos ungeţi costiţele fripte şi mai lăsaţi-le pe grătar, la foc mic, până când sosul este absorbit de carne. Eventual, puteţi să le acoperiţi cu un capac în această etapă de preparare.
Costite de miel cu sos picant
Pofta buna!