Costita de porc cu legume

Printeaza

Costita de porc cu legume

Ingrediente:

  • 800 g costita afumata de porc
  • 25 vinete
  • 5 rosii
  • 4 catei de usturoi
  • 1 fir de praz
  • Ulei de floarea-soarelui
  • Sare,piper
  • 1 lingurita de busuioc uscat
  • Patrunjel

Mod de preparare:

Se taie prazul in rondele subtiri. Se curata rosiile de pielita, se taie in cuburi si se pun intr-un castron. Se spala vinetele si se taie in cubulete. Se curata usturoiul si se piseaza. Se incinge ulei intr-o cratita, se pune prazul si se caleste pana cand s-a inmuiat.

Se adauga cuburile de vinere, se calesc timp de cateva minute si se adauga rosiile. Se presara usturoiul, se pun o cana de apa, sare, piper si se lasa la fiert.

Cand legumele sunt aproape sunt aproape fierte, se adauga costitele de porc taiate in bucati. Se presara busuiocul uscat si patrunjelul verde, se amesteca si se mai fierb inca 10 minute. Mancarea se poate pregati si la cuptor, prajind putin costita inainte. Se serveste cu un pahar de Pinot Noir.

1 comentariu

  1. Imi place costita de porc. Mereu pun la conservat in untura. O sa pregatesc si eu o costita de porc cu legume.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.