Coroniţă din pastă de brânză şi ardei copţi

Printeaza

O reteta de coronita din pasta de branza si ardei copti din: ardei capia, branza de vaci, telemea, unt, smantana, oua, sunca, marar, piper, sare si gelatina.

Ingrediente:Coroniţă din pastă de brânză şi ardei copţi

  • 8 ardei capia copti, taiati pe jumatate
  • 500 g branza de vaci
  • 300 g telemea combinata de vaca si oaie
  • 150 g unt
  • 150 g smantana
  • 8 oua fierte
  • 300 g sunca presata
  • 1 legtura de marar
  • piper alb sau negru
  • sare
  • 3 pliculete gelatina

 

Mod de preparare:

Amesteci cu mixerul brânza de vaci cu brânza telemea, cu untul şi smântână, până devine o pastă fină. Condimentezi cu sare şi pi­per, adaugi mărarul tocat mărunt, iar la sfârşit, gelatina hidratată în 100 ml apă, dizolvată la bain-marie.

Intr-o tavă de guguluf, tape­tată cu folie alimentară, aşezi un strat de ardei copţi, apoi unul din pasta de brânză. Peste pasta de brânză, aşezi rotund ouăle fierte şi, între ouă, rulouri făcute din şuncă.

Apoi acoperi iar cu ardei copţi şi pasta de brânză şi iar ardei copţi. Poţi orna cu rondele de castraveţi verzi şi frunzuliţe de pătrunjel. Dai coroniţa de brânză la rece peste noapte şi o feliezi a doua zi.

Coroniţă din pastă de brânză şi ardei copţi

Coroniţă din pastă de brânză şi ardei copţi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.