Coronita de spanac si broccoli

Printeaza

Coronita de spanac si broccoli din: faina, unt, ou, apa, sare, kaizer, spanac, broccoli, ardei, ceapa verde, usturoi, telemea, sare, piper, susan, lapte.

 

Ingrediente:

  • 200 g faină
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 6 linguri apă
  • un praf de sare

Umplutură:

  • 100 g kaizer
  • 300 g spanac
  • 100 g broccoli
  • 1/2 ardei gras roşu
  • 1 legătură ceapă verde
  • 1 căţel de usturoi
  • 80 g telemea
  • 1 ou
  • 1 gălbenuş
  • sare
  • piper
  • susan alb şi negru
  • 2 linguri lapte

 

Mod de preparare:

Se frământă un aluat din apă, unt, făină, ou şi sare. Se înfăşoară în folie alimentară şi se dă la frigider, cel puţin 30 min.

Se taie spanacul fâşii. Bucheţelele de broccoli se pun la fiert în apă cu sare 2-3 min.

Se căleşte kaizerul; se scoate şi în grăsimea lăsată se căleşte ceapa verde tocată.

Se adaugă spanacul, broccoli, usturoiul zdrobit şi ardeiul gras tăiat cubuleţe. Se lasă până se înmoaie şi scade zeama lăsată de legume.

Se lasă să se răcească, apoi se adaugă telemea rasă, ou bătut, sare şi piper.

Se încinge cuptorul la 180 °C. Se tapetează planşeta cu făină şi se întinde o foaie de aluat, care se aşază într-o formă (0 26 cm) tapetată cu hârtie de copt.

Se aşază umplutura pe margini, lăsând liber un cerc în mijloc. Cu un cuţit ascuţit se taie cercul în 8 raze, dinspre centru spre exterior.

Vârfurile se suprapun peste umplutura din exterior, presând uşor.

Se unge aluatul cu gălbenuş bătut cu lapte, se presară susan şi se dă la cuptor 30-40 min.

Coronita de spanac si broccoli

Coronita de migdale

Coronita de migdale

Coronita de migdale din: faina, drojdie, zahar, vanilie, lapte, unt, stafide, rom, migdale, lamaie, portocala, sare, ou, zahar pudra. Ingrediente: 750 g făină 1 cub (42 g) drojdie proaspăta 200 g zahăr 1 fiolă esenţă de vanilie 375 ml lapte 4 ouă 100 g unt 100 g stafide 2 linguri rom 50 g migdale feliate […]

Costite de miel cu sos picant

Coronita din costita de miel umpluta cu legume

Coronita din costita de miel umpluta cu legume din: costita de miel, ciuperci, cartofi, morcovi, rosii, telina, ceapa, usturoi, patrunjel, miere, condimente, verdeturi italiene, sare.   Ingrediente: costiţă de miel 500 g ciuperci 300 g cartofi 4 morcovi 2 roşii 2 felii ţelină 2 cepe roşii usturoi 1 legătură pătrunjel miere de albine condimente pentru […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.