Coroniţă cu mac şi gem

Printeaza

O reteta delicioasa de coronita cu: lapte, zahar tos, faina, unt, oua, zahar vanilat, drojdie, sare, gem de mure, seminte de mac, alune de padure, zahar pudra.

Ingrediente:Coroniţă cu mac şi gem

  • 225 ml lapte dulce
  • 60 g zahăr tos
  • 420 g făină
  • 70 g unt
  • două ouă
  • două pliculeţe zahăr vanilat
  • 7 g drojdie uscată
  • un sfert de linguriţă cu sare
  • 300 g gem de mure
  • seminţe de mac
  • 100 g alune de pădure
  • zahăr pudră

Mod de preparare:

Laptele dulce se fierbe, se lasă la răcit şi când este călduţ se pune într-un bol împreună cu droj­dia uscată. Se adaugă puţin zahăr tos, se amestecă şi se lasă să se dizolve. Făina se cerne într-un bol, se toarnă în mijloc drojdia dizolvată, se amestecă şi se lasă să dospească 10 minute.

Peste drojdie se pune un ou, restul de zahăr tos, sarea şi zahărul vanilat. Se amestecă totul, se adaugă treptat untul topit şi se frământă până rezultă un aluat omogen. Se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească la loc cald până îşi dublează volumul. Se întinde aluatul, se unge cu gem, se. rulează şi se aşază într-o tavă unsă cu unt.

Se lasă să crească 10 minute, se unge cu oul rămas, se aşază din loc în loc alunele şi se presară o lingură cu seminţe de mac. Se coace la foc mediu 30 de minute, având grijă să nu se ardă.

Coroniţă cu mac şi gem

Coroniţă cu mac şi gem

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.