Coroana de orez

Printeaza

Coroana de orez 

Ingrediente:Coroana de orez

  • 1 cană de orez
  • 2 căni de supă
  • 100 g caşcaval ras
  • 1 fir de ceapă verde
  • 1 cutie de ciu­perci
  • 2-3 linguri bulion
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 morcov
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Căleşti orezul în ulei câteva minute, apoi adaugi supa şi-l laşi să fiarbă. După ce a fiert pre­sari caşcavalul ras, amesteci şi-i dai orezului o formă punându-l într-o cratiţă în care ai pus o cană în mijloc, îl răstorni apoi pe un platou şi umpli golul din mijloc cu ciuperci pregătite astfel:

Căleşti o ceapă verde tăiată mărunt şi răstorni peste ea ciupercile tocate şi morcovul tăiat rondele. După ce s-au călit, pui bulionul, potriveşti de sare şi piper.

Presari deasupra orezului pătrunjel şi ornezi cu sos de roşii (preparat dintr-o lingură de bulion, o linguriţă rasă de zahăr, sare şi piper după gust).

Coroana de orez

Coroana de orez

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.