Cornuri pufoase cu gem

Printeaza

Cornuri cu gem din: lapte, faina, drojdie, zahar, unt, ou, sare, esenta de vanilie, gem.

Ingrediente:Cornuri_cu_gem

  • 150 ml lapte cald
  • 325 g făină
  •  5 g drojdie
  • 40 g zahăr
  • 70 g unt
  • 1 ou mare
  • 1 praf sare
  • esenţă de vanilie

Pentru umplutura:

  • gem, după gust

Pentru copt:

  • 50 g unt
  • 1 ou

 

Mod de preparare:

Într-un castron se pun drojdia şi laptele căldut, se amestecă şi se lasă 10 minute. Se adaugă zahărul, oul, untul topit si răcorit, vanilia, sarea şi făina. Se frământă aluatul si se lasă la crescut o oră.

Se transferă aluatul crescut pe masa presărată cu făină si se împarte în 12 bucăti. Fiecare bucată se întinde cu mâna, se pune câte o lingură de gem, se acoperă si se lasă la crescut din nou pentru 30 de minute în tava de copt unsă cu unt.

Apoi, se ung cornurile cu oul bătut si se coc 25 de minute.

 

Cornuri cu gem

Cornuri_cu_gem

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.