Cornuri insiropate

Printeaza

Cornuri însiropate: faina, sare, oua, cacao, zahar, praf de copt, zahar vanilat, apa, ulei, esenta de rom.

Ingrediente aluat:Cornuri_insiropate_thumb.jpg

  • 1 kg făină
  • 1 praf de sare
  • 2 ouă
  • 2 linguri cacao
  • 1 cub drojdie
  • 2 linguri zahăr
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 500 ml apă călduţă
  • 200 ml ulei

Ingrediente sirop:

  • 400 g zahăr
  • 200 ml apă
  • 2 fiole esenţă de rom

Mod de preparare:

Impărţi făina în două, în castroane diferite. La fel procedezi şi cu celelalte ingrediente pentru aluat, mai puţin cacaua. Toate le împărţi în două, în cele două castroane. Aluatul alb îl frămânţi şi îl pui la dospit. In cealaltă parte adaugi cele 2 lin­guri cacao, frămânţi şi laşi la dospit.

După ce au dospit, întinzi pe masă aluatul cu cacao, cam cât o tavă de cuptor, iar alua­tul alb întins, îl pui deasu­pra celui cu cacao. Tai câte o fâşie lată de aluat pe lung şi pe urmă tai pătrate. Intinzi cu sucitorul, după care rulezi.

Pui cornurile într-o tavă şi le mai laşi puţin să crească. După aceea, pui tava la cuptor pentru 15 minute sau de­pinde de cuptorul fiecăruia. între timp, prepari siro­pul.

Fierbi apa cu zahărul până se topeşte acesta, apoi adaugi esenţele de rom. După ce cornurile s-au făcut, calde fiind, le treci prin siropul fierbinte.

Cornuri insiropate

Cornuri_insiropate_thumb.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.