Cornuri cu mere

Printeaza

Cornuri cu mere din: faina, lapte, drojdie, miere, unt, ou, mere, zahar, scortisoara.

Ingrediente:Cornuri_cu_mere

  • 500 g făină
  • 250 ml lapte
  • 1 plic drojdie uscată
  • 4 linguri miere
  • 25 g unt sau margarina
  • 1 ou pentru uns
  • 3 mere
  • 2 linguri zahăr
  • 1 praf de scorţişoară

 

Mod de preparare:

Dizolvi pliculeţul de drojdia în 2-3 linguri de lapte cald. Mierea şi un­tul le dizolvi în restul de lapţe cald. Adaugi făina şi frămânţi până obţii un aluat moale şi nelipicios. Laşi aluatul să crească la căldura până îşi dublează volumul.

Imparţi apoi aluatul în două si întinzi cu sucitorul două foi rotunde, nu foarte groase.  Imparţi apoi foaia şi o tai cu cuţitul mai întâi în patru, apoi în şase şi, la final, în opt. Pui câte o lingură de umplutură pe fiecare triunghi rezultat. Umplutura am pregătit-o astfel: am ras trei mere, am adăugat două linguri de zahăr şi un praf de scorţişoară, apoi le-am călit pe foc aproximativ 5 minute.

Rulezi cornurile, le pui în tava tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu margarină sau unt şi le mai laşi să crească cam 1/2 oră. După ce au crescut cornurile, baţi 1 ou cu 2 linguri de lapte şi ungi cornurile ddasupra cu acest amestec. Le dai apoi în cuptorul încins, la foc potrivit, până se ru­menesc.

După ce le scoţi, le ungi cu puţină miere. Sunt foarte bune atât calde, cât si reci.

 

Cornuri cu mere

Cornuri_cu_mere

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.