Cornuri cu mac si curmale

Printeaza

Cornuri cu mac si curmale din: faina, unt, zahar, smantana, mac, curmale, lapte.

Ingrediente:Cornuri cu mac si curmale

  • 400 g făină
  • 200 g unt
  • 200 ml smântână
  • sare
  • zahăr pudră

Pentru umplutură:

  • 50 g mac
  • 100 g curmale
  • 1 ceaşcă lapte

 

Mod de preparare:

Pune macul la înmuiat în lapte şi curmalele în apă.

Pune făina într-un vas adânc. Adaugă un praf de sare, fă o adâncitură în mijloc şi pune în ea 1/2 din cantitatea de unt topit şi smântână. Frământă 15 minute. Apoi lasă o oră la rece.

Scoate-l şi frământă-l cu untul rămas, ţinut la cald. Pune-l din nou la rece. Intre timp, ia curmalele din apă, scoate sâmburii şi coaja, amestecă-le cu macul strecurat şi pisat puţin în mojar.

Intinde aluatul şi taie pătrate potrivite. în mijlocul fiecăruia, aşază câte o grămăjoară de pastă de curmale. Rulează de la un colţ spre colţul opus şi aşază-le într-o tavă unsă şi tapetată cu hârtie de copt. Unge cu ou bătut şi lasă la cuptor 30 de minute.

Când se răcoresc, pudrează-le cu zahăr.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.